Bucuresti
Luni - Vineri 08:00-18:00
0722.272.170

Cum zugravim camera

Daca vrei sa-ti vopsesti singur o camera a locuintei (fie pentru ca vrei sa economisesti bani, fie pentru satisfactia realizarii) trebuie sa te asiguri, inca de la început, ca „terenul“ a fost bine pregatit. Peretii si tavanul trebuie sa fie drepti, slefuiti, fara crapaturi, imperfectiuni sau gauri. In plus, trebuie sa-ti aloci timp special pentru asta (eventual un weekend) si ceva bani. Inainte de a incepe vopsirea propriu-zisa, trebuie sa te asiguri ca ai suficienta vopsea pentru toti peretii. Si asta pentru ca o alta cutie de vopsea aplicata in mijlocul unui perete poate avea o nuanta usor diferita, vizibila. Pentru a vopsi o camera incepeti cu tavanul si continuati cu pereti.

1. Pregatiti peretii si tavanul. Folositi amorsa pentru a acoperi orice urma intunecatape care n-o puteti indeparta exemplu ( pete, vopsea etc).

2. Asigurati-va ca exista o aerisire adecvata a incaperii.

3. Planificati-va sa dati trei straturi :primul strat de amorsa si urmatoarele doua de vopsea,folositi intodeauna amorsa pentru suprafetele neuniforme si revopsite.Suprafetele brute ( neprelucrate ), absorb vopseaua ca un bureta,sau o resping.

4. Vopsiti toate colturile cu o pensula de 5-7 cm. Folositi aceeasi pensula pentru a vopsi locul unde tavanul intalneste peretii,in jurul usilpr si ferestrelor,deasupra podelei, sau oriunde trafaletul nu se potriveste.

5. Puneti vopseaua in tavita, imuiati trafaletul in vopsea,iar apoi rulati-l pe grila tavitei pentru a elimina surplusul de vopsea,apoi dati pe tavan si pe pereti.Puneti numai o cantitate mica de vopsea pe trafalet pentru a aplica uniform vopseaua si pentru a elimina pierderile.

6. Incercati sa intindeti vopseaua cu trafaletul inainte ca vopseaua aplicata cu pensula sa se usuce,astfel incat vopseaua aplicata cu trafaletul sa se combine cu vopseaua aplicata cu pensula.Schitarea cu trafaletul a literei ” W „, pe o suprafata de cca 1.50 m si apoi umplerea lui, asigura o aplicare uniforma a vopselei. Apropiati-va pe cat de mult posibil de colturi.

7. Acoperiti galetile sau recipientele de vopsea atunci cand nu le folositi.Pastrati o carpa si o perie la indemana pentru a indeparta picaturile in exces si alte urme necorespunzatoare ale procesului de vopsire. Daca o picatura de vopsea se usuca prea repede si n-ati curatat-o la timp,lasati-o sa se usuce complet,iar apoi reveniti mai tarziu,curatati-o sau vopsiti peste.

8. Splalati trafaletul imediat,cu apa calduta si nu lasati sa se usuce vopseaua pe el,intrucat apoi devine inutilizabil.

Left Menu Icon