Bucuresti
Luni - Vineri 08:00-18:00
0722.272.170

Izolare termica si fonica

Traim intr-o lume a schimbarilor climatice si a zgomotului, unii din principalii factori de stres. Trecerea brusca de la temperatuirle calde la cele reci ne poate lua uneori prin surpindere. Chiar daca locuiti la casa sau la bloc, o buna izolatie termica va asigura confortul necesar in sezonul rece. De asemenea, izolatia fonica este apreciata de catre cei care locuiesc in centrul orasului sau in zone industriale. Materialele de izolatie va pot schimba realmente stilul de viata.

– Izolarea termica si fonica a locuintei reprezinta una dintre metodele cele mai eficiente prin care odihna dumneavoastra nu va mai avea de suferit.

Zgomotele produse de vecini sau de constructiile din zona, zgomotul produs de joaca copiilor in fata blocului si zgomotele produse de masini sunt doar cateva din motivele care va pot perturba odihna. Chiar daca sunt de intensitate mica sau inalta atunci cand suntem obositi si nivelul de stres este ridicat, zgomotele ne afecteaza.Putem impiedica patrunderea lor in locuinta folosind cateva trucuri:

– Izolati peretii folosind gips carton ( rigips ) si vata minerala

Placa de rigips are mai multe intrebuintari, fiind folosit atat pentru indreptarea peretilor cat si pentru izolarea termica si fonica. Placarea peretilor folosind rigips si vata minerala este o metoda foarte eficienta prin care va puteti izola termic si fonic locuinta. De asemenea puteti placa si tavanul cu rigips, cu 2 randuri de placa in cazul in care aveti vecini zgomotosi, izoleaza fonic si in acelasi timp evita pierderile de caldura.

– Folositi geamul pe post de izolator fonic

Functionand pe principiul aerului deshidratat, aflat intre doua geamuri si o tamplarie PVC de calitate, termopanul, asigura o buna izolare termica,fonica a casei dumneavoastra. Desi nu este o varianta tocmai ieftina si necesita alocarea unei sume importante de bani, pentru persoanele care au nevoie de liniste este ideal.

– Polistirenul extrudat, un bun izolator fonic pentru pardoseala

In cazul in care v-ati hotarat sa va schimbati pardoseala, inainte de a turna sapa si a monta parchetul peste ea, folositi un strat de polistiren extrudat de 2 cm. Este un izolator foarte bun ce nu lasa sunetul de la vecini sa patrunda in locuinta ta.

Left Menu Icon